Civi-Mateca

Asceză, câştigător al Marelui Trofeu Civi-Mateca

Trofeu gala                              Vineri, 29 ianuarie 2015, începând cu ora 16 00, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, a avut loc Festivitatea de premiere a câştigătorilor Concursului de scurtmetraje „Civi-Mateca”. Evenimentul a marcat încheierea proiectului cu acelaşi nume, câştigător din oraşul Constanţa al programului de responsabilitate socială „Heineken pentru Comunităţi”, ediţia 2014, dezvoltat de HEINEKEN în parteneriat cu Asociaţia CSR Nest.
O echipă de elevi de clasa a XI-a de la Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie, formată din elevele Tîrziman Andreea, Predulea Alexandra, Miu Alexandra, Maxim Diana  şi coordonată de dna prof. Adriana Ilicenco, a participat cu scurtmetrajul „Asceză” care s-a clasat pe locul I la clasa a XI-a, primind şi Marele Trofeu al concursului.

Abordând teme precum respectul, grija, toleranţa şi comportamentul adecvat în societate, „Asceză” este povestea unei tinere de 18 ani care aspiră la satisfacţii de ordin material, pentru ca ulterior, ca urmare a unor situaţii conjuncturale în care se regăseşte, să conştientizeze preeminenţa valorilor morale autentice.

Proiectul „Civi-Mateca” a urmărit educarea civică a noii generaţii de elevi constănţeni cu vîrsta cuprinsă între 11 şi 18 ani, din municipiul Constanţa şi din alte 8 localităţi aflate pe o rază de 15 km de reşedinţa de judeţ. Principalele obiective au fost încurajarea utilizării în sens pozitiv a noilor tehnologii şi promovarea voluntariatului, a spiritului civic în rândul elevilor care au constituit grupul-ţintă al proiectului.

Juriul care a apreciat scurtmetrajele înscrise în concurs a avut următoarea componenţă: Constantin Cumpănă, scriitor constănţean, jurnalist, realizator de filme pentru televiziune, Constantin Ţiţineanu, operator de imagine cu experienţă şi premii în domeniu, Mihaela Căruţaşu, preşedintele Asociaţiei Civicum Voluntaris, Anca Epure, iniţiatorul proiectului „Civi-Mateca” şi Isabela Ştefan-Iorga, coordonatorul proiectului.

Trofeu