Carmen Sylva la CanSat 2016

deadmin

Carmen Sylva la CanSat 2016

12728794_1840341386192877_257882248503177012_n

ESERO România, un proiect al Agenției Spațiale Europene în colaborare cu Agenția Spațială Română, organizează cea de-a doua ediție a Competiției Naționale de CanSat: o simulare a unui satelit integrat în volumul și forma unei doze standard de băuturi răcoritoare.

Înscrierile s-au făcut până la data de 1 februarie 2016. Dintre toate echipele înscrise au fost selecționate următoarele pentru a participa la competiția națională:

  • RobotsFever – Câmpulung Moldovenesc – Colegiul Național Militar „Ștefan Cel Mare”;
  • CABSat – Gura Humorului – Colegiul ”Alexandru Cel Bun”;
  • TOMIS II – Constanța – Colegiul Național “Mircea Cel Bătrân”;
  • Carmen Sylva 2: Operation Eagle Dive – Eforie Sud – Liceul Teoretic „Carmen Sylva”;
  • SAMDID – Targoviște – Colegiul Naţional ”Ienăchiţă Văcărescu”;
  • Astrobotic Spirit 002 – Craiova – Colegiul Național „Carol I”;
  • LGM SAT 2 „Phoenix ” – Timișoara – Liceul Teoretic „Grigore Moisil”;
  • Miko-CanSat – Sf. Gheorghe – ”Szekely Miko Theoretical High School”;
  • Caelum – București – Colegiul Naţional De Informatică „Tudor Vianu”.

Echipa câștigătoare se va califica direct în finala Competiției Europene de CanSat ce va avea loc la sfârșitul lunii iunie 2016 în Portugalia.

Echipa liceului nostru se numește ”Carmen Sylva 2: Operation Eagle Dive” și este formată din Alexandru Mîndra, Paul Paraschiv, Ioana Bărbuliceanu (elevi ai clasei a X-a A) și Răzvan Badea-Armeanu (clasa a XI-a A). Puteți urmări progresul CanSat-ului nostru și ne puteți susține cu un share sau un like pe pagina de facebook a proiectului.

În septembrie 2015 a avut loc Competiția Națională de Rovere Exo-Ro, unde echipa Liceului ”Carmen-Sylva” a concurat cu ai noștri prieteni constănțeni de la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”. Acum, la CanSat 2016, avem încă o dată ocazia să concurăm cu tineri pricepuți de la licee foarte bune, din toată țara. De aceea vom da tot ce putem, vom încerca să fim cât mai creativi și dedicați astfel încât să nu ne lăsăm mai prejos. Felicitări și succes tuturor echipelor!

Mai multe detalii despre Competiția Națională găsiți aici, iar despre cea internațională aici.

Despre autor

admin administrator