Pentru a treia oara la CanSat

deadmin

Pentru a treia oara la CanSat

Articol scris de Delia-Stefania Eremia, clasa a 9-a A

Echipa liceului teoretic “Carmen Sylva”, Carmen Sylva 3: Inspiration, s-a calificat la etapa finala a concursului CanSat Romania.

CanSat este un proiect al Agentiei Spatiale Europeane (https://www.esa.int/Education/CanSat) in perteneriat cu Agentia Spatiala Romana si ESERO Romania (http://www.esero.ro/?page_id=87  ) si consta in simularea unui satelit in volumul si forma unei doze standard de bautura racoritoare.

Liceul nostru este pentru a treia oara la CanSat. Prima oara a participat echipa “Carmen Sylva 1” si a castigat locul 2 la finala europeana iar a doua echipa “Carmen Sylva 2: Operation Eagle Dive” a castigat locul 1 la CanSat Romania iar si a participat la finala europeana.

Noi suntem a treia echipa care va reprezenta liceul. Care este misiunea pe care ne-am ales-o? Pentru ca misiunea principala este aceasi pentru toate echipele aceea de a masura temperatura si presiunea aerului, misunea secundara pe care noi am ales-o este sa verificam daca planeta pe care vom ateriza este locuibila.

In detaliu, dorim sa stabilim: daca exista: atmosfera si care e densitatea acesteia,  daca exista bioxid de carbon si in ce concentratie, daca exista gaze nocive, daca exista apa, un camp magnetic care sa protejeze planeta, radiatii si care este spectrul si intensitatea acestora.

Echipa Carmen Sylva 3:Inspiration este formata din 6 elevi: Olteanu Ana-Maria, Negraia Alina-Luminita, Eremia Delia-Stefania, Cremenciuc Catalin-George, Dinca Flavian (elevi ai clasei a IX-a A) si Stancescu Ionut (elev al clasei a XI-a C).

In finala competitiei CanSat Romania 2018 s-au calificat 9 echipe. Finala se va desfasura in luna mai in judetul Constanta. Echipa castigatoare va participa la etapa europeana. (https://www.facebook.com/esero.romania/photos/a.1496272027276468.1073741832.1495471430689861/2044523049118027/?type=3&hc_location=ufi )

Ne puteti urmarii si sustine cu un like sau un share pe pagina de Facebook ( https://www.facebook.com/carmensylva3inspiration/ )

 

Despre autor

admin administrator