Intel ISEF

deFlorin Șerbu

Intel ISEF

Intel ISEF – Think Beyond

„When you consider the Intel ISEF finalist, judges, panelists and Nobel Laureates, there is no grater collection of brainpower in one place.”Rosalind HudnellPresident Intel Foundation

Intel ISEF este un târg Internațional de Stiință și Inginerie care se desfasoara in SUA, un program al Societății pentru Știință și Public, este cel mai mare concurs internațional de științe pentru licee din lume.

În fiecare an, aproximativ 1800 de elevi de liceu din peste 75 de țări, regiuni și teritorii beneficiază de posibilitatea de a-și expune cercetarea independentă și de a concura pentru premii în valoare medie de 4 milioane de dolari.

Intel ISEF 2016

Scoala noastra a prezentat la Intel ISEF 2016, desfasurat la Phoenix, Arizona, USA, proiectul: Utilizarea dispozitivelor electronice pentru detectarea obstacolelor, de către persoane cu dizabilităţi de vedere “Carmen Sylva Your Eyes – CSYE”, avand ca autori pe Paul Paraschiv, Andreea Petrisor, din clasa a 10-a si Ravan Ilie Badea Armeanu clasa a 11-a, profesor coordinator Florin Serbu. Obiectivul proiectului nostrum a fost dezvoltarea unor dispozitive capabile să ajute persoanele nevăzătoare să se poată orienta mai uşor în spaţiu. Dispozitivele create de noi ajuta persoanele nevazatoare să detecteze obstacolele şi creşte viteza de deplasare în siguranţă a persoanelor nevăzătoare.

Intel ISEF 2018

In 2018, competiția s-a desfășurat în Pittsburgh, Pennsylvania în perioada 13-19 mai, la “David L. Lawrence Convention Center”.  Din România au participat 10 elevi cu 5 proiecte la diferite categorii. Am fost împărțiți în două categorii, o parte în HALL B, unde de asemenea eram divizați în alte 10-12 subcategorii și cealaltă parte în HALL D/E. Încă dinainte ne-a fost prezentat programul detaliat pe toată săptămâna concursului.
Echipa scolii noastre a prezentat lucrarea: “Studiul calitatii mediului prin masuratori de susceptibilitate magnetica”, Săvucă Cristiana, Ghișoiu Oana, Alina Mihai Rada – clasa a 10-a, prof. coordonator Florin Serbu

Impresii de la competitie puteti sa cititi aici.

Posterul proiectului

 

Intel ISEF 2019

Echipa „Carmen Sylva” la Intel ISEF 2019, Phoenix, Arizona, USA, Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), cea mai mare competitie stiintifica din lume pentru elevi de liceu.1850 de elevi din 80 de tari, regiuni si teritorii. Premii si burse de studiu, de peste 5 milioane de $ in fiecare an.

Echipa noastra a prezentat lucrarea „Studiul materialelor cu Carmen Sylva Spectrometric Device – CSSD”, autori: Ana Maria Olteanu, Delia Eremia si Alina Negraia, prof. coordonator Florin Serbu.

Standul de prezentare al proiectului:

Despre autor

Florin Șerbu administrator

Lasă un răspuns