INSPIRATION ”CARMEN SYLVA” – CÂȘTIGĂTORII COMPETIȚIEI NAȚIONALE DE ROVERE EXO-RO, EDIȚIA 2017

deadmin

INSPIRATION ”CARMEN SYLVA” – CÂȘTIGĂTORII COMPETIȚIEI NAȚIONALE DE ROVERE EXO-RO, EDIȚIA 2017

Juriul Competiției Naționale de Rovere Exo-RO, ediția 2017, a desemnat echipele câștigătoare de anul acesta, dintre cele nouă echipe de elevi de liceu care au ajuns în finală. Echipa câștigătoare este Inspiration „Carmen Sylva” – ICS de la Liceul Teoretic „Carmen Sylva” din Eforie Sud. Misiunea secundară a roverului echipei a fost monitorizarea mediului şi realizarea unei hărți 3D a sitului, folosind informații de la senzorul laser controlat de două mecanisme servo. Laserul a fost utilizat și în procesul de ghidare/control al roverului. Rover-ul a fost construit folosind elemente mecanice de la un kit Tetrix. Acesta a avut sisteme de suspensie avansate și a fost propulsat de patru motoare.

Pe locul doi sa clasat echipa Highlander de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din București, iar cel de-al treilea loc a fost ocupat de echipa Help-R de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, din Constanța.

http://rosa.ro/index.php/ro/noutati-rosa/evenimente/2516-castigatorii-competitiei-nationale-de-rovere-exo-ro-editia-2017

 

 

Despre autor

admin administrator