Arhivă lunară 19 aprilie 2019

deadmin

Reînscrierea / Înscrierea în învăţământul preşcolar în anul 2019-2020

[pdfjs-viewer url=”http%3A%2F%2Fimake.lefo.ro%2Fwp%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F04%2Finscriere-gradinita-2019-2020.pdf” viewer_width=100% viewer_height=1360px fullscreen=true download=true print=true]

deadmin

Proiectul „Fascinatia roboticii”

Prezentare si ateliere practice – sambata 6 aprilie, 10:00-13:30
Sunt invitate sa participe cadre didactice de la invatamnant prescolar, primar si gimnazial.

Din 2012 am incercat sa introducem invatarea integrata a stiintelor si tehnologiei (STEM) prin activitati de robotica in curriculum si in activitati extracurriculare. Interesul elevilor pentru robotica a fost foarte mare, dar datorita dotarii insuficiente un numar mic de elevi au putut participa la activitati.

De aceea am conceput proiectul “Fascinatia roboticii”.
Obiectivul general al proiectului este cresterea interesului elevilor pentru stiinte, matematica si tehnologie. Incercam sa realizam acest obiectiv prin introducerea activitatilor STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) folosind kituri robotice la toate formele de invatament din scoala (preprimar, primar, gimnazial si liceal).
In prima etapa a proiectului am achizitionat noi kituri robotice astfel incat toti elevii scolii de la invatamant preprimar, primar, gimnazial si liceal, care doresc, sa poata beneficia de activitati de robotica in curriculum (optional de robotica) si extracurricular. Dotarea in valoare de 5000 Euro a fost facuta de companiile Expressoft Technology SRL, director Gabriel Iovu (fost elev al liceului), si Retail Concept and Design SRL (Mobexpert), director Bogdan Staicu.
Suntem in cea de-a doua etapa, cand vom organiza activitati de initiere in robotica, pentru toate cadrele didactice interesate, de la invatamant prescolar, primar, gimnazial si liceal.
Prima sesiune de formare se va desfasura sambata 6 aprilie 2019 si va avea urmatorul program:
10:00 – 10:30 Prezentare generala a proiectului si a kiturilor robotice, Florin Serbu
10:30 – 13:00 – Ateliere de lucru. Prin rotatie toti participantii vor derula activitati practice la atelierele:
• Lego We Do 2.0 – Alina Theodorescu
• Lego Boost – Mihaela Potera
• Ozobot – Florin Serbu
13:00 – 13:20 – Discutii, Plan de lucru

Formular de evaluare al activitatii

Rezultate evaluare

deadmin

1 aprilie – Ziua Internațională a Păsărilor

 Începand cu anul 1906, ziua de 1 aprilie este sărbătorită ca Ziua Internațională a Păsărilor. O dată cu micșorarea habitatului natural, un număr mare de specii de păsări s-au adaptat condițiilor din orașe și fac parte din viața noastră de zi cu zi. Dar  dezvoltarea infrastructurii urbane duce la pierderea surselor de hrană și a locurilor de cuibărire.
    În acest an, Liceul Teoretic ”Carmen Sylva”, în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română, desfășoară proiectul ”Școli prietenoase cu natura”. În cadrul acestui proiect elevii au desfășurat o serie de activități prin care s-a urmărit protejarea unui număr cât mai mare de specii de păsări: au lipit siluete de păsări răpitoare pe geamuri (pentru a evita coliziunea păsărilor cu geamurile transparente), au construit și amplasat în copacii din curtea școlii căsuțe pentru cuibărit, au hrănit păsările cu semințe uleioase în perioada iernii, au participat la Olimpiada Speciilor (http://quizz.sor.ro) , un concurs de recunoaștere a păsărilor după aspectul lor.
    Scopul acestui proiect nu este doar acela de a primi recunoaștere ca școală prietenoasă cu natura (acreditată printr-o plăcuță), ci mai degrabă acela de a dezvolta la elevi un comportament ecologic, responsabil față de problemele de mediu.