1 aprilie – Ziua Internațională a Păsărilor

deadmin

1 aprilie – Ziua Internațională a Păsărilor

 Începand cu anul 1906, ziua de 1 aprilie este sărbătorită ca Ziua Internațională a Păsărilor. O dată cu micșorarea habitatului natural, un număr mare de specii de păsări s-au adaptat condițiilor din orașe și fac parte din viața noastră de zi cu zi. Dar  dezvoltarea infrastructurii urbane duce la pierderea surselor de hrană și a locurilor de cuibărire.
    În acest an, Liceul Teoretic ”Carmen Sylva”, în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română, desfășoară proiectul ”Școli prietenoase cu natura”. În cadrul acestui proiect elevii au desfășurat o serie de activități prin care s-a urmărit protejarea unui număr cât mai mare de specii de păsări: au lipit siluete de păsări răpitoare pe geamuri (pentru a evita coliziunea păsărilor cu geamurile transparente), au construit și amplasat în copacii din curtea școlii căsuțe pentru cuibărit, au hrănit păsările cu semințe uleioase în perioada iernii, au participat la Olimpiada Speciilor (http://quizz.sor.ro) , un concurs de recunoaștere a păsărilor după aspectul lor.
    Scopul acestui proiect nu este doar acela de a primi recunoaștere ca școală prietenoasă cu natura (acreditată printr-o plăcuță), ci mai degrabă acela de a dezvolta la elevi un comportament ecologic, responsabil față de problemele de mediu.

Despre autor

admin administrator