Elevii Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie la „Girls Go Circular”

deLaurentiu Bulgaru

Elevii Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie la „Girls Go Circular”

În perioada noiembrie 2021 – ianuarie 2022, sub coordonarea doamnei profesor Adriana Ilicenco, o echipă formată din 8 elevi de la Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie formată din:

  • Chiriac Ana-Maria – clasa a IX-a B;
  • Coznean Elena și Tănăsucă Rebecca – clasa a X-a A;
  • Graur Ana-Maria și Gheorghe Emilia – clasa a XI B;
  • Băcescu Ioana și Vieru Rianna – clasa a XI-a C;
  • Bejan Marius – clasa a XII-a B.

a reprezentat Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie în Proiectul „Girls Go Circular”, un program de învățare online despre economia circulară.

LICEUL TEORETIC CARMEN SYLVA, EFORIE SUD, CONSTANŢA

Desfășurat sub coordonarea EIT RawMaterials, proiectul „Girls Go Circular” a contribuit la dezvoltarea competențelor digitale și antreprenoriale îndeosebi în rândul fetelor, ele dobândind în același timp cunoștințe si despre economia circulară.

Platforma de învățare online dezvoltată în cadrul proiectului – „Spațiul de învățare circular” – a oferit elevilor opțiunea de a alege între diferite module de învățare pe teme precum deșeurile electronice, schimbările climatice, alimentele sau robotica. Aceste module s-au bazat pe o abordare de învățare prin practică, transferând cunoștințe și abilități printr-o structură interactivă.

Misiunea proiectului „Girls Go Circular” este sa sprijine Acțiunea 13 – Încurajarea participării femeilor la STEM din Planul de acțiune pentru educația digitală al Comisiei Europene și care dă putere elevelor din țările europene să devină viitori lideri și antreprenori.

Prin intermediul platformei, elevii au lucrat individual și în grupuri în timpul sesiunilor online. Platforma include mai multe module, care explorează economia circulară din diferite unghiuri. După finalizarea cu succes a unui modul de învățare, elevii au primit un certificat care atestă abilitățile dobândite.

Director,

Ana-Maria BRĂTEANU

Despre autor

Laurentiu Bulgaru administrator

Profesor de chimie la Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie din anul 2003, absolvent al Facultății de Chimie din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași, promoția 2002.

Lasă un răspuns