Houston – Oameni şi formalităţi

deadmin

Houston – Oameni şi formalităţi

DSC_0711     Iată că ne-am întors din America și fiindcă am avut parte de o experiență incredibilă și unică, trebuie să împărtășesc câte ceva cu voi. Am să mă axez pe imaginea evenimentelor și formalităților americane, și cel mai mult, pe oamenii pe care i-am cunoscut acolo, atât din oraș cât și din concurs. Aceste aspecte m-au impresionat cel mai mult.

Unde am fost noi, totul este diferit: evenimentele, clădirile, organizările, spectacolele… Totul e măreț! Ceremoniile la care am participat nu au fost monotone și sobre așa cum era de așteptat, ci au cuprins de toate: speech-uri, filmulețe, informații, istorisiri, divertisment – umor strecurat subtil, muzică și dans. Luând parte la asemenea evenimente, am experimentat o varietate de sentimente: uluire, interes, bucurie, nerăbdare… Am râs, am plans și, uneori, amândouă în același timp…

Oamenii din Houston și de la I-SWEEEP sunt cu toții serviabili, degajați și amuzanți. De exemplu, am trecut pe stradă și un polițist ne-a întrebat dacă suntem ok, dacă știm pe unde trebuie să mergem și ne-a înmânat o hartă a orașului ca să ne îndrume. Sau când am luat micul dejun la un hotel, înainte să ne cazăm la al nostru, am băut cafea dintr-un pahar de plastic pe care scria: „Atenție! Fierbinte! Dar ești îndeajuns de inteligent încât să știi asta…”.

Concurenții de la I-SWEEEP nu mi-au părut nicio secundă adversari. Toți au fost prietenoși și fairplay, maturi și respectabili. Ce să mai spun de inteligență și politețe! Toate aceste calități i-au caracterizat pe concurenți, ceea ce a fost impresionant, având în vedere categoria de vârstă în care ne-am încadrat: 15-20 de ani.

     Nu mi-a plăcut Houston… Am iubit Houston! Așa că America s-ar putea să aibă o problemă acum, fiindcă am de gând să mai trec pe acolo… Și nu o singură dată. 🙂

Pentru o povestire mai pe larg a călătoriei, click aici.+

Despre autor

admin administrator