In excursie la NASA

deadmin

In excursie la NASA

Pe durata competitiei(7-10 mai), organizatorii au organizat si doua excursii, prima fiind la muzeul de stiinte din Houston iar a doua fiind la Centrul Spatial NASA din Houston.

Cand am ajuns la centrul de expozitie pentru prima data… am facut check-in-ul celor doua proiecte iar apoi am primit un ruxac cu niste brosuri, un ecuson si un tricou verde pe care scria I-SWEEEP 2015. Purtarea tricourilor a fost recomandata pentru a putea beneficia de intrarea gratuita in cele doua locatii.

Transportul dintre hotelul la care am fost gazduiti (Hilton) si cele doua locatii a fost asigurat de autobuze scolare americane. In autobuz toata lumea socializand, unii mai obositi altii mai vioi.
DSC_1035 - Copy

Lyndon B. Johnson Space Center  este centrul de activități umane spațiale ale agenției spațiale SU A, NationalAeronautics and Space Administration. Centrul constă dintr-un 100 de clădiri de diferite dimensiuni, având diferite destinații pe o suprafață de aproximativ 680 de ha. Centrul se găsește în suburbia Clear Lake din sud-estul rașului Houston, Texas, Statele Unite ale Americii. Johnson Space Center este locul unde echipa de astronauți a Statelor Unite, plus colaboratorii și colegii acestora din alte țări, „locuiește”, se antrenează și se pregătește pentru misiunile spațiale. Centrul a fost construit pe pământ donat de Rice University devenind operațional în 1965.
DSC_0985

 

Cand am ajuns la Centrul NASA am rams uimit pentru ca am vazut in fata un avion care avea o nava spatiala pe el. Afland la scurt timp ca asa se transporta navele spatiale pe distante mari 🙂

DSC_1076 - Copy

 

 

In vizita de la Centrul Spatial NASA am facut un scurt tur al unui laborator de inginerie printr-un pasaj cu o vedere de deasupra astfel putand observa cea mai mare parte a laboratorului, in laborrator fiind diverse module pentru navete spatiale si birouri si unelte. Aici am vazut si niste rachete in marime naturala.

 

Aici am vazut si niste rachete in marime naturala.DSC_1096 - Copy

Tot la NASA am avut ocazia sa vedem un motor de racheta in marime naturala si am vizitat o mica parte dintr-o racheta spatiala. Am mai vazut si un documentar despre despre astronauti si navete spatiale.  Dar printre toate lucrurile interesante pe care le-am vazut cel mai funny a fost toaleta spatiala care arata destul de ,,interesant,, 🙂

Despre autor

admin administrator