Elevii de la “Carmen Sylva” vor reprezenta România la competițiile internaționale
Intel ISEF, Phoenix, Arizona, SUA si INESPO, Haga, Olanda
Intel International Science and Engineering Fair (ISEF) – Targul international pentru stiinte si inginerie Intel, este cel mai mare targ de stiinte si tehnologii din lume la care participa elevi din invatamantul preuniversitar. Targul este organizat si administrat de Society for Science & the Public, organizatie nonguvernamentala din Washington DC.
In fiecare an peste 1500 de elevi din peste 75 de state din lume concureaza la acest targ de stiinte pentru burse si premii de peste 4,000,000 $. Targul international de stiinte si inginerie (ISEF) se desfasoara din 1950 fiind sponsorizat de compania Intel din 1997. Sapte din laureatii din 1950 pana in 2012 la acest targ de stiinte, au castigat premiul Nobel.
In 2016 Intel ISEF se va desfasura in perioada 8-13 mai in Phoenix, Arizona, SUA.
Scoala noastra va prezenta la ISEF proiectul: Utilizarea dispozitivelor electronice pentru detectarea obstacolelor, de către persoane cu dizabilităţi de vedere “Carmen Sylva Your Eyes – CSYE”, avand ca autori pe Paul Paraschiv, Andreea Petrisor, din clasa a 10-a si Ravan Ilie Badea Armeanu clasa a 11-a, profesor coordinator Florin Serbu. Obiectivul proiectului nostrum a fost dezvoltarea unor dispozitive capabile să ajute persoanele nevăzătoare să se poată orienta mai uşor în spaţiu. Dispozitivele create de noi ajuta persoanele nevazatoare să detecteze obstacolele şi creşte viteza de deplasare în siguranţă a persoanelor nevăzătoare.
INESPO – International Environmental Sustainability Olympiad, Olimpiada Internationala pentru proiecte durabile de mediu se desfasoara in fiecare an in Olanda. Participantii trebuie sa vina cu o solutie la o problema a mediului inconjurator. In 2016 se va desfasura cea de-a 8 editie a INESPO in perioada 29 mai – 3 iunie. La aceasta editie vor participa peste 2500 de elevi reprezentand 65 de tari de pe toate continentele.
Scoala noastra va fi reprezentata la INESPO de proiectul: Haine biometrice – BAC (Biometric Autonomus Clothes) avand ca autori pe elevii Alexandru Mîndra, Ioana Bărbuliceanu, Andreea Ghena din clasa a 10-a, prof. coordonator Florin Șerbu. Tema proiectului este crearea de articole vestimentare inteligente care să monitorizeze parametrii corpului uman în timpul efortului fizic și să transmită datele monitorizate către o persoană sau la distanță (medic, sistem medical de urgenta etc.)