2. Micii bucătari – CP B;
3. Terra, copilul răsfățat al Soarelui – I A;
4. Hai la drum, dar nu oricum! – a II-a B. În cadrul activității, elevii au citit câteva lecturi pe teme de educație rutieră din care au tras învățăminte; au învățat reguli de traversare a drumului public unde nu există indicatoare, marcaje sau semafoare; au răspuns corect la întrebările din chestionarul aplicat; au prezentat sceneta în versuri ,,De-ale circulației”.
5. Sărbătorim primăvara! – a IV-a A.
6. Copilul artist – a IV-a B
2. CP B – „Iata, vine Iepurasul!”. Elevii au confecționat suporturi pentru ouă și au pictat ouă de ipsos.
3. Clasa I A – a) „Nu te supăra, frate!”: puzzle-uri, șah, decorare Set de porțelan pentru ceai, Navigatori celebri, Mozaic, Pantomime, Stikeez ș.a…. b) „Ne jucăm, în engleză conversăm!” (Hangman, Mime, Songs…).
4. Clasa a II-a A – Elevii au văzut și au mângâiat caii la Herghelia de la Mangalia; s-au distrat … „la înălțime”, s-au cățărat…, s-au dat cu tiroliana în Parcul de aventură Paradis Land din Neptun; au sărbătorit-o pe Teo, colega lor, cu ocazia zilei de naștere; au primit și diplome și medalii pentru activitățile desfășurate în această săptămână.
5. Clasa a II-a B – ,,Acordarea primului ajutor„. Elevii au învățat cum se acordă primul ajutor în caz de leșin, insolație, înțepături, arsuri, rană cu hemoragie. Au participat la activități practice de toaletare a unei răni cu hemoragie și la pansarea rănilor aflate pe palmă, pe cap sau pe deget.
6. Clasa III-a A – ,,Nu te supăra, frate!”. Mai întâi, elevii au vorbit despre respectarea regulilor, despre fairplay, despre respectul față de adversar, apoi, după alegerea coechipierilor, au spus: ,,Start joc!”. S-au concentrat la șah, s-au încâlcit la Twister și au rămas prieteni după „Nu te supăra, frate!”… Cuvintele zilei au fost: veselie, zâmbete, învingători!
7. Clasele a IV-a A și a IV-a B – Elevii au vizionat spectacolul „Zeii Olimpului„, un spectacol inedit cu lumini și efecte speciale (fum și decor fluorescent, sub „blacklight neon”), la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța. După spectacolul de teatru, elevii au vizitat și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Edificiul Roman cu Mozaic din Constanța, Acvariul Constanța.
2. 114 LefoPici (CP B, 1 A, 1 B, 2 A, 2 B, 3 A) au fost la teatru, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța. Au vizionat spectacolul „Motanul încălțat” (adaptare după Charles Perrault), primul musical pentru copii…
3. LefoPicii din clasa I A și-au vizitat prietenii de la Școala „Spectrum”, apoi au fost la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” – filiala Constanța, unde au participat la acțiunile de reconstituire istorico-militară.
4. LefoPicii din clasa a II-a A au fost la cofetărie, unde au servit prăjituri și au realizat desene despre personajul principal al piesei „Motanul încălțat”.
5. Și LefoPicii din clasa a 2-a B au realizat desene despre personajele piesei „Motanul încălțat”.
6. LefoPicii din clasa a IV-a A au vizionat filmul „Misterul lui Herodot”, adaptat temei „Să fii copil în România”, apoi, în cadrul activității „Am talent”, și-au prezentat câteva din aptitudini și talente.
7. LefoPicii din clasa a IV-a B au vizionat filmul „Zootopia”, au formulat întrebări și răspunsuri pe marginea firului acțiunii, au precizat personajele, au transpus în scenă câteva situații din film, au participat la dezbaterea „Pradă sau prădător?”, în care s-au adus argumente pro și contra faptelor animalelor. Astăzi, au învățat cum să se poarte cu cei din jur, cum să se adapteze necesităților fiecăruia, acordând ajutor și nu râzând de ceilalți.
2. Micii sanitari (din CP B și I B) au învățat câteva reguli simple de prim-ajutor.
3. Micii artiști (din clasele 1A, 2A și 2B) au realizat lucrări deosebite: felicitări, ouă încondeiate, scrisori pentru Iepuraș, coșulete, colaje, desene, picturi…; au învățat despre Sărbătoarea Pascală (tradiții, obiceiuri…), au cântat (https://www.youtube.com/watch?v=jeLGkJ-q0yI, https://www.youtube.com/watch?v=G02x2O-Gz4U, https://www.youtube.com/watch?v=Av4AHzp-i9E, https://www.youtube.com/watch?v=GvYKM99WW0o), au dansat, au citit povești scurte cu tâlc.
4. Poliția locală a venit la școală! Micii cetățeni au ascultat cu atenție sfaturile, au pus întrebări, au urcat în mașinile de poliție, au realizat desene/ postere…
5. Micii voluntari (din clasele: 2 A, 3 A, 4 A și 4 B) au oferit surprize colegilor din Agigea.
În perioada 14-17 aprilie 2016, s-a desfăşurat la Suceava finala naţională a competiţiei „CanSat România, 2016”. Evenimentul a fost organizat de ESERO România, un proiect al Agenției Spațiale Europene (ESA) în colaborare cu Agenția Spațială Română (ROSA).
Concurând cu alte 7 echipe de la licee din toată ţara, echipa Carmen Sylva 2: Operation Eagle Dive, a Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie Sud, a obţinut locul I şi s-a calificat în finala europeană a competiţiei, care se va desfăşura în Portugalia, în perioada 22-26 iunie a.c.
Echipa liceului nostru este formată din elevi care studiază la specializarea Matematică-informatică: Paul Paraschiv, liderul echipei, Ioana Bărbuliceanu, Alexndru Mîndra (clasa a X-a), şi Răzvan-Ilie Badea-Armeanu (clasa a XI-a). Profesorii coordonatori ai echipei sunt Mihaela Poteră şi Florin Şerbu.
CanSat-ul este o simulare a unui satelit integrat în volumul și forma unei doze standard de băuturi răcoritoare. Provocarea pentru elevi constă în includerea tuturor subsistemelor majore ale unui satelit – precum alimentarea cu electricitate și comunicațiile – într-o doză de răcoritoare cu un volum de 330 de mililitri.
Absolvenții de clasa a XII a de la Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie vor susține probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2016 la Liceul Teoretic ”Callatis” Mangalia, împreună cu absolvenții de la Liceul Teoretic ”Callatis” Mangalia și cei de la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” Mangalia.
Probele de certificare a competențelelor de comunicare în limba română, comunicare într-o limbă de circulație internațională, precum și a competențelor digitale se vor desfășura la Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie.
Datorită modificării încadrării unor cadre didactice, începând cu data de 11 aprilie 2016 orarul școlii va fi modificat.
Noua variantă de orar poate fi accesată de pe computer sau telefoane care suportă flash (puteți folosi aplicația FlashFox) urmărind link-ul:
Orar valabil din data de 11 aprilie – flash
Varianta accesibilă de pe toate telefoanele mobile poate fi aceesată urmărind link-ul:
Orar valabil din data de 11 aprilie – mobil
Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, împreună cu Secretarul de stat, Monica Anisie şi directorul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, Ciprian Fartuşnic, au prezentat marţi, 5 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, planul-cadru pentru învăţământul gimnazial, aplicabil începând cu anul şcolar 2017- 2018.
Planurile cadru și documentul de fundamentare ale acestora pot fi consultate și/sau descărcate de pe pagina: