LefoPicii și-au făcut prieteni din Adamclisi

deadmin

LefoPicii și-au făcut prieteni din Adamclisi

Marți, 7 februarie 2017, colegi din Adamclisi (comuna Adamclisi si satele Abrud, Hațeg, Urluia, Zorile), coordonați de doamnele învățătoare Mihaela Matei, Claudia Nicolae și Valeriana Târpan, au venit în vizită la noi, la Eforie Sud. Au fost primiți cu brațele deschise de Picii din clasele a 2-a A (înv. Alina Theodorescu) și a 3-a B (înv. Simona Enache).

Doamna Director al liceului, prof. Cerasela Cozoș, le-a urat bun venit prietenilor de la Adamclisi, le-a mulțumit pentru daruri și pentru vizită și i-a felicitat pentru că vor să învețe despre mare, despre lebede, despre prietenie…

Apoi Picii s-au prezentat:

Picii din Adamclisi au venit cu primăvară în ochi și-n suflete, aducându-ne posterul „Hora Prieteniei”, macheta „Anotimpurile”, colaje „Mere zâmbărețe”, un coș cu flori de primăvară, dulciuri și sucuri.

Și LefoPicii le-au pregătit surprize oaspeților, pachețele cu: dulciuri, rechizite, cărți, hăinuțe, încălțăminte, jocuri, jucării, alte obiecte. I-au servit cu geantâk (un fel de plăcintă cu carne), minibrioșe, fursecuri, sucuri, cornuri, pizza.

Membrii Clubului de lectură din școala noastră, coordonați de doamna prof. Grațiela Dincă, au oferit cărți noi și frumoase, invitându-i pe prietenii din Adamclisi în cea mai mare comunitate de lectură a tinerilor cititori din România – Eucitesc.ro.

Împreună, Picii au cântat (karaoke: „Are mama o fetiță”, „Bate vântul frunzele”, „Înfloresc grădinile”, „Ceata lui Pițigoi”, „Îmi place școala!”, „În pădurea cu alune”, „Iepuraș coconaș”, „Dacă vesel se trăiește”, „Rățuștele mele”, „Oac, Oac, Diri, Diri, Dam”, „Toți copiii trebuie” ș.a.) și au dansat (hore, „Brașoveanca”, „Meneaito”, „Macarena”, „Dansul pinguinului”, „Piticul” ș.a.).

Chiar dacă vremea era rece și cețoasă, toți prietenii au coborât pe plajă, la Capul Turcului, pentru a vedea marea, pentru a admira și hrăni lebedele și pentru a culege scoici și melci. Au fost întâmpinați de multe lebede-mame și de pui – „rățuște urâte”.

A fost o zi de vacanța minunată!

Despre autor

admin administrator