Fizica la „Carmen Sylva”

deadmin

Fizica la „Carmen Sylva”

Educatia este cel mai puternic motor al schimbarilor sociale si al dezvoltarii, dar pentru activarea acestui motor sunt necesare schimbari fundamentale, care sa faca posibila dezvoltrea unei societati echitabile, bazata pe cunoastere. Tehnologiile informatice sunt cele care vor putea produce schimbarile in educatie, pentru ca aduc oportunitati deosebite de predare si invatare. Pornind de la aceasta idee Grupul Scolar Carmen Sylva isi propune sa stimuleze alternativele educationale si experimentele pedagogice de utilizare a tehnologiilor informatice in procesul de invatamint. Combinatia de calculatoare, retele si tehnologii WWW, poate crea medii de invatare, cu posibilitati fara precedent. Mediile informatice pot fi folosite ca unealta de investigare si rezolvare de probleme, ca instrument de analiza si ca mijloc de invatamant. Abilitatea de a crea medii de invatare utilizand calculatoarele si internetul va influenta in viitorul apropiat toate formele de educatie.

Avem norocul sa traim in secolul 21. Noi si generatiile pe care le educam si instruim in scola acum, suntem generatiile care au avut ocazia sa traiasca explozia Internetului, forta telecomunicatiilor si sa schimbe modul de gindire si actiune. Ar trebui ca scoala sa tina prima cont de marile schimbari ale lumii moderne si sa reactioneze prima, schimbind sistemul educational vechi cu unul modern. Din pacate nu se intimpla asa. Este ciudat dar sistemul educational este deosebit de inert si este cel care de multe ori se schimba ultimul. Incercam sa configuram in continuare viziunea unei scoli care vrea si speram ca va si putea sa traiasca in secolul 21 pregatind elevii pentru viitor, incercand sa faca din Informatie a 4-a resursa, sa transforme informatia in cunostere si ofere elevilor ei cheia spre comunitatea globala a viitorului.

Pagina de web http://lefo.wikispaces.com a fost creata din dorinta de a avea un spatiu virtual de dialog profesori-elevi.
In acest spatiu virtual veti putea gasi materiale si auxiliare curriculare, un spatiu de discutii profesori-elevi, rezultate ale activitatii elevilor (referate, proiecte) si multe altele…
Oricine poate vedea ca vizitator paginile de web. Daca doriti sa postati materiale pe site, trebuie sa va creati un cont si sa asteptati ca cererea dumneavoastra sa fie aprobata. Dupa aprobare, veti putea s postati sau sa upload-ati materiale pe site.

Despre autor

admin administrator