Premii pentru „Carmen Sylva” la ROSEF 2021

deadministrator

Premii pentru „Carmen Sylva” la ROSEF 2021

ROSEF – Romanian Science and Engineering Fair, este Concursului National de Proiecte de Stiinta, Tehnologie si Inginerie pentru Elevi. Se desfasoara in fiecare an la Suceava. Concursul îşi propune sporirea interesului tinerei generaţii pentru domeniul ştiinţific şi tehnic, familiarizarea elevilor din domeniul preuniversitar cu metodica şi tehnica cercetării, punerea în valoare a elementelor de inovare şi inventică ce au ca autori tinerii.
Anul acesta competitia s-a desfasurat online in zilele de 29 si 30 octombrie.
Liceul nostru a participat cu doua lucrari si a obtinut 2 premii.

Lucrarea „Determinarea epicentrului unui cutremur pe Marte” autori Antonia Mindru, clasa a 10-a B, Robert Milea, Costin Florin Ispas, clasa a 12-a A, coordonator Florin Serbu, a obtinut premiul II la categoria „Stiinte aplicate”. A doua lucrare „Variatia diurna a temperaturii pe planeta Marte„, autor Cristian Sarofin, clasa a 11-a A, a obtinut premiul III la aceeas categorie.
Lucrarile realizate de elevii nostri au beneficiat de resursele proiectului STIM – Schools Tune Into Mars, proiect derulat de scoala noastra in ultimii 2 ani, in colaborare cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului din Bucuresti si cu scoli din Franta, Spania si Italia.

Felicitari Antonia, Robert, Costin si Cristi!

Despre autor

administrator administrator

Lasă un răspuns