CubeSats la înaintare – o nouă provocare

deMindru Antonia

CubeSats la înaintare – o nouă provocare

     Marți, 2 noiembrie 2021, liceenii de la „Carmen Sylva” au construit, programat și testat CubeSats, microsateliți funcționali, în cadrul celei de-a 5-a ediții a The Belt and Road Teenager Space Maker Camp.

Dacă ziua de luni, 1 noiembrie, a fost destinată „pregătirii trenului”, lucrurile au devenit astăzi cât se poate de complexe. După sesiunea de training, la care cei 18 elevi și profesori au participat, alături de grupuri din Mongolia și China, a venit timpul ca teoria să fie pusă în aplicare. Asamblate în conformitate cu schemele de construcție, componentele kit-urilor s-au îmbinat fără cusur, devenind sateliți gata de lansare.


Și pe partea de programare s-au înregistrat numai succese. După conectarea tuturor cablurilor și activarea butonului „on”, CubeSats transmiteau fără probleme date către device-urile împerecheate. Liceenii au efectuat chiar și teste cu microsateliții. În așteptarea lansării cu balonul captiv, aceștia au probat distanța maximă la care camera video continuă să transmită live către ecranul conectat.

Operațiunea CubeSats la „Carmen Sylva” nu se încheie aici. Sunt așteptate componentele GPS ale kit-urilor, display-uri de monitorizare, heliul și aprobările necesare pentru ca lansarea să se poată efectua eficient și în conformitate cu normele legale. Abia atunci se va putea vorbi despre completarea misiunii sateliților destinați să cucerească atmosfera.

Pentru detalii legate de acest eveniment, accesați link-ul articolului: https://lefo.ro/2021/11/03/ready-set-cubestart/

Despre autor

Mindru Antonia author

Lasă un răspuns