Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie, reprezentat la etapa națională a Olimpiadei de limba și literatura română

deLaurentiu Bulgaru

Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie, reprezentat la etapa națională a Olimpiadei de limba și literatura română

Sâmbătă, 19 martie a.c., la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța, s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei naționale de limba și literatura română – clasele IX-XII. La această competiție, Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie a fost reprezentat de eleva Mîndru Antonia, din clasa a X-a B, sub îndrumarea doamnei profesor Hrițcu Elena-Luminița.

Variata experiență de lectură, însușirea corespunzătoare a unor repere teoretice fundamentale, spiritul creativ, capacitatea de sinteză, înțelegerea autentică și în profunzime a fenomenului literar și-au spus cuvântul: Antonia Mîndru a obținut premiul I și, odată cu acesta, calificarea la faza națională a competiției școlare.

Timp de o lună, Antonia se va pregăti pentru dificila, dar onoranta experiență a participării la etapa națională a Olimpiadei de limba și literatura română. Aceasta urmează a avea loc în intervalul 26-30 aprilie, la Slobozia.

Pentru cei care o cunosc pe Antonia Mîndru drept fericită întâlnire a unor deosebite calități, precum inteligența, tenacitatea, interesul cognitiv ori bunul-simț, recenta ei realizare constituie numai confirmarea unei așteptări.

Antonia Mîndru a demonstrat deja că este capabilă de înaltă performanță. Îi urăm succes la etapa națională a Olimpiadei de limba și literatura română – o etapă dintre cele care vor alcătui traseul afirmării incontestabilei valori proprii.

prof. Elena-Luminița HRIȚCU

Despre autor

Laurentiu Bulgaru administrator

Profesor de chimie la Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie din anul 2003, absolvent al Facultății de Chimie din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași, promoția 2002.

Lasă un răspuns