Arhivă anuală 31 decembrie 2017

deadmin

La mulți ani 2018!

[youtube]https://youtu.be/mW8smzENMDo[/youtube]

deadmin

Clasa I A în săptămâna Școala Altfel

Prof. Mihaela Zontea

 

18.12.2017 – Vremea colindelor și a surprizelor – Ziua voluntariatului
Elevii clasei I A au cantat colinde si cantece de iarna, apoi au scris o scrisoare lui Mos Craciun insotita de un desen. De asemenea, parinti si copii inimosi  s-au implicat intr-o actiune de voluntariat, „Ajutoarele lui Mos Craciun”,  venind in sprijinul unei familii cu 6 copii: Patricia – 5 luni, Alexandra – 5 ani , Ana – 6 ani, Andreea – 8 ani, Daniel si Marian – 10 ani. Le dorim  sa aiba cu toții sarbatori frumoase!
 [slideshow_deploy id=’6092′]
19.12.2017 – Școala lui Moș Crăciun – Educație prin știință și artă
Elevii clasei I A, impreuna cu parintii sau bunicii, au desfasurat un atelier de creatie a globuletelor pe suport de lemn, au realizat aranjamente pentru sarbatori si au decorat lumanari prin tehnica servetelului.
[slideshow_deploy id=’6114′]
20.12.2017 – Carnavalul Lefo
Elevii clasei I A au participat la concursul „Am Talent!” evidentiind calitati la pictura, dans sportiv, gimnastica ritmica si prin demonstratii de karate. De asemenea, s-a desfasurat un carnaval in cadrul caruia elevii si-au prezentat costumul/personajul. Elevii au fost recompensati cu aplauze, aprecieri verbale, premii si diplome.
[slideshow_deploy id=’6159′]
21.12.2017 – Tradiții și obiceiuri românești de iarnă
  In timp ce mamicile pregateau  standurile pentru Târgul de iarnă, elevii clasei I au aflat informatii despre obiceiurile si traditiile de Craciun de la noi din tara, dar si din lume. Ei au primit o Carticica de Craciun in care se regaseau informatiile primite, insotite de imagini, pe care ei le vor colora in vacanta. Au facut apoi o vizita la standurile de la Târg.
  In ultima parte a programului, elevii au audiat colinde si cantece de iarna in alte limbi straine si au vizionat filmul de animatie „Spargatorul de nuci”.                     
[slideshow_deploy id=’6198′]
    
22.12.2017 – Pe urmele lui Moș Crăciun
Elevii clasei I A  l-au  intampinat pe Mos Craciun cu un program de colinde, apoi fiecare a prezentat Mosului cate o poezie si au fost rasplatiti cu aplauze si cadouri.
 [slideshow_deploy id=’6238′]
deadmin

Armonie și diversitate în Școala Altfel

[youtube]https://youtu.be/Udv0hOpSvNA[/youtube]

deadmin

Târgul de Crăciun

Vă invităm să participați, joi 21 decembrie 2017, începând cu ora 10, la Târgul de Crăciun organizat de elevii, părinții și cadrele didactice ale Liceului Teoretic ”Carmen Sylva”. Pe băncuțele decorate nu veți găsi produse scoase pe bandă rulantă de marile fabrici, ci unele lucrate manual de meșteri elevi și părinți. Delicatesele gastronomice nu vor lipsi!

Aici puteți cumpăra cadouri originale pentru cei dragi, decorațiuni, obiecte artizanale, suveniruri sau dulciuri în sunetul colindelor cântate live, începând cu ora 12, de elevii noștri în cadrul unui Concert de colinde.

deadmin

Ziua voluntariatului la ”Carmen Sylva”

Prima zi din săptămâna ”Școala altfel” a devenit o tradiție a liceului nostru să fie dedicată voluntariatului.    În acest an, în pragul sărbătorilor de iarnă, Consiliul Școlar al Elevilor, împreună cu cadrele didactice, au dorit să sensibilizeze și să implice cât mai mulți elevi în a crea momente de bucurie și împlinire sufletească a celor care dăruiesc și a celor care primesc.

Campania  ”Cadoul din cutia de pantofi” a constat în colectarea de rechizite, dulciuri, jucării și donarea acestora către elevii care provin din medii sociale defavorizate, aflați în dificultate, pentru a le oferi o bucurie și un dar de sărbători. Cadouri pentru cei nevoiași, au fost lăsate de către elevii noștri și la Biserica din Eforie Sud, sub bradul frumos împodobit.

După succesul acestei campaniei, am constatat că generozitatea şi altruismul sunt atribute definitorii ale elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor.

 

deadmin

Programul ”Şcoala altfel”

Programul „Şcoala altfel”  Calendarul activităţilor din săptămâna 18-22 decembrie 2017

[pdfjs-viewer url=”http%3A%2F%2Fimake.lefo.ro%2Fwp%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F12%2FCalendarul-activitatilor-programul-SCOALA-ALTFEL-saptamana-18-22-dec-2017.pdf” viewer_width=100% viewer_height=1360px fullscreen=true download=true print=true]

deadmin

Rămas bun, Majestate!

România a pierdut una dintre cele mai marcante personalități ale istoriei sale. Majestatea Sa Regele Mihai I al României a reprezentat o parte din istoria ultimului secol al României și al lumii întregi. Majestatea sa va rămâne veșnic prezent în istoria țării nostre ca unul dintre cei mai mari oameni de stat care au existat în secolul trecut și în istoria recentă a țării noastre și a lumii.

Personalitate marcantă a României, Majestatea Sa Regele Mihai I al României reprezintă un simbol al nobleței, generozității și profundului atașament față de valorile culturale românești, apărând cu demnitate statalitatea în momentele cele mai dificile ale domniei sale.

Dumnezeu să vă odihnească, Majestate!  Rămas bun!

deadmin

Preșcolarii grupei ”Delfinașii jucăuși” participă la Hour of Code

Cu Hour of Code, Code.org iși propune să ajute la demistificarea conceptului că programarea sau tehnologia computerelor este dificilă și oferă părinților, profesorilor și elevilor din întreaga țară, posibilitatea să participe la o introducere distractivă în tainele programării.

“Cel mai de amploare eveniment IT din lume” – așa a fost numit Hour of Code încă din 2014, cand România s-a alăturat mișcării. Timp de o oră, oricine poate învăța bazele programării cu ajutorul tutorialelor interactive de pe https://ro.code.org/

Anul 2017 reprezintă un an al tehnologiei, al inovației și al deschiderii spre nou. De aceea, Hour of Code se dorește a fi cel mai mare eveniment de până acum!

Preșcolarii de la Grădinița ”Albatros”, grupele cu program normal, țin pasul cu tehnologia!
Mulțumim Primăriei orașului Eforie pentru tabletele pe care preșcolarii grupei mari învață limba englează, iar acum … bazele programării. De asemenea, mulțumim d-nei educatoare Carmen Voicu și voluntarilor, elevi și absolvenți ai liceului nostru, Paul Paraschiv, Ionuț Băloiu, Lorena Chiru, Radu Tănase pentru implicare!

Succes grupei ”Delfinașii jucăuși”!

deadmin

Ghetuța lui Moș Nicolae – o ora mai putin formala de Economie

Ghetuța  lui Moș Nicolae – de la legendă la spiritul antreprenorial și economia de piață

Ziua de 6 decembrie este una specială, fiind considerată nu doar data începerii sărbătorilor de iarnă, ci și un prilej de mare bucurie pentru copii. În noaptea de 5 spre 6 decembrie, cei cuminți primesc de la Moș Nicolae, în ghetuțe, numeroase cadouri;  alții au parte doar de celebra nuielușă. În credința populară, Sfântul Nicolae mai este cunoscut și sub numele de Sân-Nicoară. Se spune că el păzește soarele care încearcă să se strecoare pe lănga el pentru a ajunge la tarâmurile de miazănoapte pentru a lasa lumea făra caldură și lumină.

De la legendă si tradiție, sărbătoarea lui Moș Nicolae este în zilele noastre un adevarat concept de marketing, care implică multe resurse menite să satisfacă nevoi: banii parintilor, pentru bucuria copiilor. Acest aspect l-au ilustrat astăzi într-un mod inedit, elevii clasei a XI-a C, care au ales să le prezinte colegilor lor mai mici, elevi ai clasei a III-a B, latura economico-antreprenorială a acestei sărbători, îmbinând noțiunile de economie cu partea artistică.

Si cum copiii au fost cuminți,  “Mos Nicolae” le-a dăruit firește cadouri!

[slideshow_deploy id=’6009′]

deadmin

Mesajul meu pentru România

Campania „Mesajul meu pentru România”

prof. Alina Mihaela Bâcă

 

Într-o atmosferă de sărbătoare, cu emoție în suflet, Ziua Naţională a României a fost marcată miercuri, 29 noiembrie 2017, de către elevii Liceului Teoretic „Carmen Sylva “ – Eforie Sud, prin derularea unui flashmob în cadrul Campaniei „Mesajul meu pentru România”. Această activitate face parte  din Proiectul Județean ”100 DE ANI DE SPIRIT ROMÂNESC”, lansat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Cadrele didactice și elevii au început activitatea dedicată Zilei Naționale, prin marșul „Treceţi, batalioane române, Carpații”, ce reflecta intrarea României în Primul Război Mondial, apoi au redat unitatea prin „Hora Unirii”, iar la final s-a intonat cu mândrie Imnul Românie și au urat cât au putut de tare “La mulți ani, România!”  La acest moment aniversar, în curtea unității de învățământ, s-a creat o adevărată atmosferă de sărbătoare, elevii fluturând stegulețe și baloane, în culorile tricolorului.

„Așa îi învățăm pe elevi să conștientizeze importanța evenimentului de la 1 Decembrie 1918. Este ziua în care libertatea, respectul, armonia și toleranța trebuie să fie valorile care ne animă pe toți. Să cultivăm împreună libertatea, unitatea și demnitatea națională. În această zi, elevi și profesori simțim, mai mult ca oricând, românește şi cinstim memoria celor care și-au dat viața pentru idealul românilor – Marea Unire”  a declarat doamna Bâcă Alina, profesor de istorie în cadrul Liceului Teoretic „Carmen Sylva”.

„Cunoaşterea trecutului nostru istoric, tradiţiile şi obiceiurile specifice poporului român, încep din familie şi se conturează cu sprijinul şcolii şi al comunității locale, în care vieţuim. Educaţia patriotică se realizează atât prin valorificarea conţinutului educativ al lecţiilor, cât şi prin activităţi extracurriculare cu conţinut şi obiective specifice acestora. Felicit toate cadrele didactice și elevii implicați, care au demonstrat, cu mândrie, că sunt români! La mulți ani, România !”, a declarat doamna director Cozos Cerasela Liliana.

  1. Campania I.Ș.J. Constanța
  2. Mesajul LTCS
  3. File De Istorie