Premii la Procopiu – etapa județeană

deadmin

Premii la Procopiu – etapa județeană

CONCURSUL DE CREATIVITATE „ŞTEFAN PROCOPIU” este dedicat elevilor din învăţământul preuniversitar: cl. a VI-a – a XII-a – gimnaziu, licee teoretice şi tehnologice.
Concursul se desfăşoară pentru disciplinele fizică şi tehnologiile înrudite, mecatronică, electronică, electrotehnică.

Diplomele acordate:
ARHIMEDE – gândire intuitivă (holistă, spirit de observaţie şi perspicacitate);
NEWTON – gândire analitică (teoretică, ştiinţifică);
COPERNIC – flexibilitatea gândirii ştiinţifice;
GALILEI – gândire experimentală (priceperea de a experimenta);
EDISON – productivitatea (fluiditatea) gândirii ştiinţifice/ tehnice;
COANDĂ – gândire tehnică (adecvarea gândirii la realitate);
JULES VERNE – imaginaţie ştiinţifică anticipativă;
EINSTEIN – originalitatea gândirii ştiinţifice;
PROCOPIU – spectru larg de aptitudini ştiinţifice/ tehnice care este totalizarea tuturor celorlalte diplome și echivalează cu un premiu de excelență.

Elevii Badea Armeanu Razvan Ilie, Paul Florin Paraschiv și Andreea Ghena din clasele a XII-a, respectiv a XI-a, au participat cu proiectul Utilizarea dispozitivelor electronice pentru detectarea obstacolelor de catre persoane cu dizabilitati de vedere, iar elevii Bărbuliceanu Ioana, Mîndra Andrei Alexandru, Săvucă Cristiana din clasele a XI-a și a IX-a, cu proiectul Dispozitive pentru persoane paralizate, ambele fiind dezvoltate în ultimul an școlar și constând în elemente de inginerie, programare și medicină. Cele două proiecte au obținut premiul Procopiu cu 195 de puncte din 200, asigurând participarea la etapa națională a concursului care va avea loc în luna mai, la Iași.

Alte proiecte participante la concurs au fost: O altfel de bobina Tesla al lui Stefan Mihailiuc din clasa a VII-a, premiat cu diplomele Edison și Einstein cu un total de 150 de puncte; Utilizarea Raspberry PI pentru determinarea prezenţei unei persoane într-o încăpere şi detectarea furtunilor solare realizat de Rusu Andrei Cristian, Fratila Senol din clasa a X-a, premiat cu diplomele Newton și Arhimede.

Despre autor

admin administrator