LefoPicii de Ziua României

deadmin

LefoPicii de Ziua României

 

Grupa Mare

ed. Carmen Voicu

Preșcolarii grupei mari de la Grădinița “Albatros” au sărbătorit plini de voioșie și cu mândrie Ziua Națională (1 Decembrie). Au decorat obiecte tradiționale, iar pe linguri de lemn au confecționat “Românașul” și “Româncuța”. Au conturat harta României cu cuburi în culorile tricolorului, au alcătuit un album cu imagini reprezentând monumente cunoscute din țara noastră.

Sărbătoarea nu putea fi completă fără o horă pe acordurile cântecului “Drag mi-e jocul românesc”.

[slideshow_deploy id=’5962′]

 

 

Clasa I A

înv. Mihaela Zontea

[slideshow_deploy id=’5914′]

 

Clasa I B

înv. Carmen Rusnaciuc

Elevii clasei  au sărbătorit România într-un mod plăcut lor. În timp ce au desenat portul românesc și tricolorul, au audiat Imnul țării și cântecul „Cântă cucu-n Bucovina”. Au fost prezenți apoi,  alături de colegii lor mai mari, la acțiunea flash-mob, în cinstea zilei de 1 Decembrie.

 

[slideshow_deploy id=’5928′]

 

Clasa a II-a A, sărbătorind Ziua României

înv. Maria Mîndru

[slideshow_deploy id=’5948′]

 

Clasa a III-a A

înv. Alina Theodorescu

Activități: pictură Stema țării; decorare și decupare litere pentru a scrie altfel „Ziua României”; decupare și coasere motive populare; realizarea expoziției „Noi suntem români!”; audiție și interpretare cântece patriotice („Imn dacic”, „Apa trece, pietrele rămân!”, „Noi suntem români!”, „Așa-i românul!”, „Limba noastră”, „Limba românească”, „Bucurați-vă, prieteni!”, „Treceți, batalioane române, Carpații!”).

[slideshow_deploy id=’5970′]

 

 

Clasa a IV-a A

înv. Luiza Dragomir

Elevii clasei a IV-a A au sărbătorit Ziua Națională a României recitând poezii patriotice, cântând Imnul de Stat, dar și alte cântece specifice sărbătorii; de asemenea, au dansat în horă, au realizat ecusoane și au lucrat în echipe afișe; au citit în fața colegilor propriile creații literare pe care le-au pregătit pentru această activitate: poezii, compuneri, în care au scos în evidență patriotismul și mândria de a fi români.

 

[slideshow_deploy id=’5899′]

 

 

Clasa a IV-a B

înv. Simona Enache

Marți, 28 noiembrie 2017, elevii din clasa a IV-a B de la Liceul Teoretic “Carmen Sylva” din Eforie Sud au participat la o activitate extracurriculară dedicată Zilei Naționale a României.

Îmbărcați în  frumoase costume populare, în clasa împodobită de sărbătoare, elevii au avut parte de mai multe surprize plăcute. Au făcut cunoștință cu eleva Camelia Stan din clasa a XII-a B și cu doamna profesoară de istorie Alina Mihaela Bâcă care le-au prezentat, pe înțelesul lor, momentul istoric petrecut la 1 Decembrie 1918.

În continuare, doamna învățătoare le-a propus elevilor să citească lectura „La Alba Iulia”. Pe baza  textului elevii au rezolvat câteva sarcini de lucru interesante, printre care: să caute informații din lectură pe care să le sublinieze cu roșu, cu galben sau cu albastru, să-și exprime părerea despre înțelesul proverbului „În unire stă puterea!”.

În perechi, elevii au participat la jocul de rol „De-a reporterul” pornind de la întrebarea „Ce sărbătorim la 1 Decembrie?”. Câțiva elevii au  enumerat factorii care ar putea să împiedice comunicarea dintre reporter și colegul lor, dacă interviul ar avea loc în mulțimea adunată în Piața din Alba Iulia, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale. Au făcut  o simulare a acestui moment, spre amuzamentul tuturor. Apoi, pe grupe, elevii  au transformat povestirea într-o știre de televiziune și au prezentat-o în fața colegilor

Activitatea s-a încheiat cu un frumos moment artistic oferit de elevi. Au recitat versuri dedicate acestei sărbători, au cântat, atât în limba română cât și în limba turcă, și au dansat. Doamna învățătoare i-a învățat în această activitate și  dansul „Tărășelul”.

Elevii s-au simțit foarte bine, au colaborat pe parcursul activității,  au învățat lucruri noi despre țara noastră și așteaptă cu nerăbdare să le împărtășească celor dragi.

 

[slideshow_deploy id=’5935′]

 

Despre autor

admin administrator