Arhivă zilnică 21 mai 2017

deadmin

Concursul de șah al Liceului Teoretic „Carmen Sylva” la a VI-a ediție

Odată cu introducerea în structura anului școlar a unei săptămâni dedicate activităților educative extracurriculare „Săptămâna Altfel” în anul școlar 2011-2012, Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie organizează în cadrul programului acestei săptămâni un concurs de șah coordonat de domnul profesor de chimie Bulgaru Laurențiu împreună cu alte cadre didactice.

Astfel, anul acesta concursul a ajuns la cea de a VI-a ediție, ocazie cu care la propunerea domnului profesor de educație fizică Banabic Ioan concursul a primit și un nume: Gânditorul.

Anul acesta s-au inscris la concursul de șah 9 elevi de clasa a V-a: Andrei Ionuţ-Mario, Cantemir Emir-Gean, Constantinescu Cornel-Valentin, Gorgan Florin-Radu, Ignat Sebastian-Andrei, Marian Rareş-Constantin, Mîndra Ştefan-Gabriel, Nanu Alexandra Ștefania și Sărăcilă Ştefan-Octavian, toți din clasa a V-a B, un elev de clasa a VII-a: Sandu Emil din clasa a VII-a A, 7 elevi de clasa a VIII-a: Dincă Flavian, Parciulea Irene, Giambașu Ion-Daniel, Mihailiuc Ștefan Cătălin și Pavel Alin – Petrișor din clasa a VIII-a A, respectiv Șincă Gabriel Cătălin și Cîrlig Mihai Alexandru din clasa a VIII-a B, trei elevi de clasa a IX-a: Stoica Radu Nicolae, Mitruți Rareș și Tutunaru Mircea Florin, toți din clasa a IX-a B și doi elevi de clasa a XI-a: Lemnaru Alexandru din clasa a XI-a A și Calu Ionuț Alexandru sin clasa a XI-a C.

Datorită diversității de vârstă au fost împărțiți în trei categorii de vârstă: clasa a V-a, clasele VII-VIII și liceu.

La clasa a V-a cei nouă elevi au format trei grupe de câte trei, jucâd fiecare câte două jocuri:

Gr.I:     Ignat Sebastian-Andrei, Sărăcilă Ştefan-Octavian și Constantinescu Cornel-Valentin;

Gr.II:   Gorgan Florin-Radu, Marian Rareş-Constantin și Cantemir Emir-Gean;

Gr. III: Mîndra Ştefan-Gabriel, Andrei Ionuţ-Mario și Nanu Alexandra Ștefania.

Din fiecare grupă, jucătorul cu două victorii s-a calificat în runda finală, unde au mai jucat căte două jocuri, Gorgan Florin-Radu fiind declarat câștigător după ce i-a învins pe ceilalți doi colegi de clasă ai săi.

Liceenii au jucat mai întâi intre ei pe nivel de clasă, la clasa a IX-a câștigând Tutunaru Mircea Florin care i-a învins pe ambii săi colegi de clasă, iar la clasa a XI-a Lemnaru Alexandru l-a învins pe Calu Ionuț Alexandru prin două jocuri câștigate. Meciul dintre cei doi finaliști a fost câștigat de Lemnaru Alexandru din clasa a XI-a A.

Elevii din clasele VII-VIII au jucat în sistem piramidal:

Runda 1: Șincă Gabriel Cătălin vs. Sandu Emil, Parciulea Irene vs. Giambașu Daniel, Dincă Flavian vs. Pavel Alin și Mihailiuc Ștefan vs. Cîrlig Alexandru;

Runda 2: Șincă Gabriel Cătălin vs. Giambașu Daniel și Pavel Alin vs. Cîrlig Alexandru;

Runda 3 (finala): Șincă Gabriel Cătălin vs. Pavel Alin.

Într-un ultim joc, Șincă Gabriel Cătălin din clasa a VIII-a B a câștigat și împotriva lui Lemnaru Alexandru din clasa a XI-a A.

[slideshow_deploy id=’4366′]

Pe parcursul competiției s-au desfășurat și o mulțime de partide „amicale” între cei care își așteptau oponenții pentru rundele superioare, cei care ieșiseră din concurs, sau cei care veniseră doar ca spectatori.

Prof. Laurențiu Bulgaru