LEFOPICII – „Școala altfel” 2017, a doua zi

deadmin

LEFOPICII – „Școala altfel” 2017, a doua zi

PROGRAMUL „ŞCOALA ALTFEL”

(dezvoltarea competenței de învățare și abilităților socio-emoționale)

Comisia metodică a învățătoarelor

II

CP A – „Cea mai frumoasă meserie” (atelier la patiserie, vizita la ISU Tuzla, Centrul de tineret „Ion Creanga”, Aerodrom Tuzla)

  

 

CP B – „Călător prin țara mea” (Tulcea – Complexul Eco turistic Delta Dunării, Muzeul de Artă Populară; întreceri sportive; relaxare în pădurea Babadag)

 

I A – „Oaza de idei… de LefoPici” (dezbatere, atelier, expoziție, concurs)

 

a II – a A –  „Oaza de idei… de LefoPici” (experimente științifice simple)

1. Magneții atrag corpuri care conțin fier. Agrafele se atrag una pe cealaltă, pentru că preiau din proprietățile magnetului (se transformă, la rândul lor, în magnet și atrag alte corpuri).

2. Cartonul îndoit este mai rezistent la apăsarea exercitată de borcan. Cu cât cartonul are mai multe pliuri, cu atât va fi mai rezistent.

3. Prin frecarea a două obiecte se produce transfer de electroni de pe unul pe celălalt, unul se încarcă pozitiv, celălalt se încarcă negativ, atrăgându-se. Adică se crează energie electrică statică, aceasta fiind cauza lipirii balonului de mână/ păr/ perete. Același lucru se întâmplă când ne scoatem un pulover, când mergem pe jos pe un covor… Efectul se poate vedea, când este întuneric sub forma unei scântei.

4. Vulcanul care erupe

 

a II-a B – „Micii bucătari

 

a III-a A – „Călătorind prin Dobrogea” (ParadisLand Neptun, „Ograda Veseliei”)

 

a III-a B – „Cultură și civilizație dobrogeană

prof. Simona Enache

Elevii clasei a III-a B au fost  la ,,Muzeul de Arheologie Callatis” din Mangalia unde au vizitat expoziţia permanentă ce cuprinde piese arheologice, inscripţii, podoabe, reprezentări statuare, numismatice, tezaur  – o colecţie din epoca greacă şi epoca romană.

Ei au ascultat cu multă atenţie informaţiile oferite de ghid şi au pus întrebări. Au aflat lucruri noi despre cultura şi civilizaţia dobrogeană şi citind plăcuţele care însoţeau obiectele expuse în muzeu.

La finalul activităţii, elevii şi-au ales un obiect din cele expuse ca să-l deseneze pe o foaie cu creion grafic. Vor face în sala de clasă o mini-expoziţie cu desenele realizate.

Am primit de la ghidul muzeului o invitaţie, ca să participăm la activităţile organizate  de  ,,Noaptea muzeelor” pentru sâmbătă, 20 mai 2017, între orele 18-20.

Apoi, elevii însoţiţi de doamna învăţătoare şi de părinţi, au fost în vizită la Moscheia ,,Esmahan Sultan” din Mangalia. Acolo, hogea le-a explicat vizitatorilor despre religia islamică şi obiceiurile legate de această religie.

Despre autor

admin administrator