MILSET ESE-2018

deadmin

MILSET ESE-2018

Scopul MILSET Expo-Sciences Europe (ESE) este promovarea proiectelor științifice create de copii și tineri din întreaga lume printr-o expoziție într-un mediu multicultural, care să permită și participarea instituțiilor care doresc să ajute tinerii în proiectele lor.

Programul ESE constă într-o varietate de activități: expoziția de proiecte, vizitele culturale și științifice, activitățile de agrement, ateliere de lucru, animații și conferințe.

Experienta expozitiei a inceput de duminica seara (15 iulie), cu deplasarea catre Aeroportul International Otopeni, de unde am luat avionul companiei LOT, catre Varsovia. Zborul a fost unul placut, lipsit de turbulente, cu privelisti minutate. Din Varsovia, ne-am imbarcat in avionul catre Gdansk, unde urma sa fim cazati.

La aterizare in Gdansk, am fost intampinati si condusi de voluntarii expozitiei, catre gara de unde am luat trenul spre Gdynia, mai exact spren Gdynia Arena, unde urma sa ne asezam standul. Dupa ce ne-am asezat standul, ne-am retras spre camerele unde urma sa stam pentru urmatoarea saptamana. Acesteaerau in complexul de internate al Politehnicii Gdansk (Politechnika Gdanska).

Dimineata, dupa ce am servit micul dejun la Gdynia Arena, ne-am deplasat catre PPNT (Pomorski Park Naukowo Technologiczny), unde am participat la deschiderea oficiala a expozitiei. Aceasta s-a terminat cu prezentarea delegatiilor fiecarei tari.

Urmatoarea activitate pe lista a fost integrarea participantilor unde ne-am distrat si am facut schimb de experienta cu ceilalti participanti, iar apoi am mers inapoi la Gdynia Arena pentru a ne prezenta proiectul si pentru a asculta pitch-urile echipelor, gandindu-ne cu emotie la pitch-ul nostru. Am terminat seara in acelasi ritm ca in ziua anterioara, obositi si cu mult entuziasm pentru urmatoarea zi.

Ne-am inceput a treia zi foarte increzatori pentru prezentarea proiectului pe care trebuia sa o tinem pe scena, care era, intr-adevar, optionala, dar pe care am ales sa o facem, pentru a atrage mai multe persoane catre stand-ul nostru; si exact asa cum ne asteptam, totul a mers foarte bine. Seara poloneza a inceput cu un set de 10 intrebari despre tara pe care o vizitam, la care ne-am descurcat foarte bine (am raspuns corect la 9/10), a continuat cu o cina cu mancare specifica si s-a terminat cu un mini-party la care ne-am distrat de minune.  

 

Urmatoarea zi, pe langa un workshop de inteligenta artificiala, am avut seara culturala unde cateva delegatii au avut propriile activitati (Am invatat sa dansam turceste!) si totul s-a terminat facandu-ne multi prieteni peste hotare.

Vineri, am avut dupa-amiaza libera, asa ca am ales sa vizitam orasul si sa ramanem cu multe amintiri alaturi de oameni minunati, iar sambata s-au organizat excursii, iar noi am fost la Aqua Park Reda, un loc superb unde ne-am simtit foarte bine. Ceremonia de inchidere a facut un rezumat la toata experienta si prin aceasta am reusit sa le multumim organizatorilor pentru treaba minunata pe care au facut-o.

Duminica am avut zborul spre casa, de care ne-am bucurat mai mult decat de cel de plecare datorita unui sentiment de fericire care ne-a ramas in suflete gratie experientei minunate.

Tot prin aceasta cale dorim sa le multumim inca o data organizatorilor MILSET ESE 2018 si profesorilor nostri coordonatori.

Semnat,

Olteanu Ana-Maria si Stancescu Ionut

Despre autor

admin administrator