Nu uita că ești român!

deadmin

Nu uita că ești român!

Nu uita că ești român!

prof. Gabriela Simona Enache

Joi, 22 noiembrie 2018, elevii din clasa pregătitoare B au participat la o activitate deosebită dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918. Activitatea face parte din proiectul local „Noi suntem români!” și urmărește formarea sentimentelor patriotice și dezvoltarea respectului pentru istoria neamului.

Activitatea a debutat cu o scurtă prezentare a însemnelor țării noastre: Imnul, steagul, stema, Ziua Națională a României. Apoi, pornind de la harta României din zilele noastre, li s-a prezentat elevilor harta cu provinciile istorice românești existente în anului 1918 și evenimentul istoric petrecut în urmă cu 100 de ani la Alba Iulia.

În continuare, li s-a propus elevilor să identifice costumul popular românesc, să numească obiectele din care este compus și să decoreze, folosind punctul și linia,  românași și  româncuțe, pe fișa de lucru primită. Apoi, împreună, elevii au realizat lucrarea colectivă „Hora la români”.

Activitatea a continuat cu un moment artistic dedicat  Zilei Naționale a României, susținut de elevi în fața părinților, fraților și bunicilor prezenți în sala de clasă.

La finalul activității, elevii au fost recompensați de doamna învățătoare.

Despre autor

admin administrator